Namnstavar

Här kan du studera vad som skiljer olika namnstavar i silver åt och vad du ska tänka på när du köper en namnstav i silver.  Lär här innan du beställer en namnstav i silver så att du slipper att ångra dig efteråt.

En namnstav kallas också ofta för en fyrstav. Smycket kallas fyrstav efter som alla sidor är lika långa, ditt smycke är helt enkelt en fyrkantig stav.

En namnstav i silver är ett underbart personligt smycke!

Namnstavar – du kan välja olika kedjor

namnstavar i silver
Namnstavar i silver från silversmeden Vilda Victoria

En vanlig kedja för din namnstav är en så kallad ärtkedja i silver. Andra typer av kedjor som du kan stöta på är pansarkedja och silverkulkedja.

Du kan få kedjan i olika längder, vanligt är att den som standard är ca 42 cm för tjejer och ca 50 cm för killar.

Du kan också välja att ha ett snyggt läderhalsband som passar utmärkt till ett namnsmycke i form av en namnstav.

Kedjan sitter oftast direkt i ett hål upptill i själva staven.

Din namnstav – vad du behöver veta om själva ”staven”

namnstavar i silver
Namnstavar i silver från My Silver

När du skaffar en namnstav i silver kan du välja att ha ett namn på varje sida. Du kan alltså ha upp till fyra namn på ett och samma namnsmycke. Du kanske vill ha namnen på dina barn, eller din kärlek eller kanske ett par ord som är betydelse fulla för just dig. Eller så kan du helt enkelt bara gravera/stansa in ditt namn på en av stavens fyra sidor.

Namnstavar finns i två vanliga tjocklekar:

  • Namnstav 5mm
  • Namnstav 6mm
Namnstav från silversmeden M925

En vanlig längt på din namnstav är runt 4 centimeter, då får du plats med cirka 6 till 8 tecken.

Din namnstav kan du oftast få med en yta av högpolerat silver eller en mattad yta. Hos vissa silversmeder kan du få en namnstav som är en aning tvinnad (skruvad). Du kan också få en namnstav men en infälld sten, kanske en safir eller en diamant.

Ett annat namnsmycke som du kanske skulle gilla är en namnamulett. Klicka här för at läsa mer om namnamuletter i silver. Klicka här för att läsa om olika typer av namnsmycken i silver utöver namnstavar.