Namnhalsband

Namnhalsband
Namnhalsband i silver från silversmeden M925

Här läser du om namnhalsband i silver och vad du ska tänka på innan du beställer ditt namnsmycke. Det finns många typer och modeller av namnhalsband när du har läst den här sidan har du fått en bra överblick över vad du kan välja på. Du slipper känna dig överväldigat av alla val som du kan göra och du kan känna dig tryggare med ditt val av ett kalassiskt namnhalsband.

När du får ett namnsmycke i form av ett halsband har du samtidigt fått ett tidlöst smycke som i alla tider har varit mycket populär i Sverige. Du kan känna dig trygg i att ha ett smycke som kommer att vara modernt under oöverskådlig framtid och ett smycke som har din personliga prägel.

Namnsmycken som halsband i silver är i princip uteslutande tillverkade av sterlingsilver. Ofta kan du läsa att smycken är tillverkade i äkta silver. Äkta silver är här samma sak som sterlingsilver. Klick här för att läsa mer om sterlingsilver.

Namnhalsband finns i många olika former och utföranden

Kedja för namnhalsband

silverkedjor
Olika silverkedjor från My Silver

Namnhalsband finns i en förbryllande mängd former och utförande. Naturligtvis har de dock alla gemensamt att du har det hängande i en kedja kring din hals. Kedjan är i standard utförande oftast mellan 35 och 45 cm lång. Du kan alltid beställa din kedja i en annan längd till exempel 50 eller 55 centimeter. Ibland kostar det lite extra för dig att få en längre kedja men det brukar vara en rätt liten kostnad att förlänga din kedja.

Bricka till din kedja

Namnhalsband från silversmeden M925

Brickan med ditt namn kan vara olika tjock och olika utformade. En vanlig tjocklek på brickan är cirka 1 mm. En normal tunn tjocklek kan vara mellan 0,7 och 0,8 millimeter. En normal tjock tjocklek kan vara runt 1,2 millimeter.

Till skillnad mot en namnbricka i silver så är brickan i ditt namnhalsband i silver utformat efter bokstäverna i ditt namn. På en namnbricka är istället dina bokstäver i ditt namn instansade på en solid bricka. Klicka här för att läsa mer om namnbrickor i silver.

Oftast finns det en begränsning på hur många bokstäver som ditt smycke kan ha. En vanlig gräns är maximalt 8 till 9 bokstäver. Denna gräns gäller bara om du vill ha bokstäverna i ditt namn utformade i silver. Har du ett långt namn så kan det vara klokt att du väljer ett lite tjockare smycke för att det ska bli mindre ömtåligt.

Namnhalsband i silver – andra typer

Det finns också andra typer av namnhalsband, till exempel kan du köpa ett vackert runt halsband i silver med en text som du väljer. De kallas ibland för namnringar i halsband. Då kan du ha betydligt fler bokstäver. Du kan också välja ett halsband utformat som ett kors, kvadrat, pusselbit, hjärta eller andra figurer. Olika silversmeder har olika egna designer, leta efter en som passar dig och som du blir kär.

Namnhalsband för barn är en populär present. Det finns också namnhalsband i guld.

Hur du får och sköter ditt smycke

Ofta så levereras ditt namnhalsband i någon form av smyckesask. Det är bra om du förvarar ditt smycke i en smyckesask för att det ska hålla sig fint så länge som möjligt. Du kan läsa mer om silver och hur du ska ta hand om dina smycken här. Klicka här för att fortsätta läsa om namnarmband i silver, ett trevligt komplement till namnhalsband.