Namnbrickor

Läs här för att få veta hur du väljer namnbrickor i silver som passar dig. Du slipper att vara förvirrad över de olika typerna och de olika tjocklekarna som finns. Du få veta vad skillnaden är mellan olika tjocklekarna är och du kan lättare välja en som passar dig. Namnbrickor är smycken som du har glädje av i många år.

Namnbrickor i silver
Namnbrickor i silver från silversmeden Vilda Victoria

Namnbrickor i silver är det vanligast namnsmycke som säljs i Sverige. När du köper en namnbricka i silver får du ett smycke som du kan ha glädje av under väldigt långtid. Har du en namnbricka som smycke har du också ett smycke som med sin enkla och stilrena design tilltalar många. Den stilrena och enkla designen gör också att ditt smycke blir tidlöst, du behöver alltså inte oroa dig för att det kommer att bli omodernt i första taget.

Du kan välja att köpa en namnbricka i silver i olika tjocklekar. Köper du de tunnaste brickorna är de oftast fabrikstillverkade. Om du köper en lite tjockare namnbricka är de oftast handgjorda, mer gedigna och innehåller förstås mer silver. De tunna brickorna innehåller mindre silver men blir i gengäld lite billigare för dig att köpa.

En handstämplad namnbricka som halsband är en mycket vackert smycke som du kan ha glädje av under lång tid.

Namnbricka i silver – olika tjocka olika pris

namnbrickor i silver
Namnbrickor i silver 3 mm från My Silver

Namnbrickor i silver finns till oftast i dessa tjocklekar:

  1. 1 mm
  2. 3 mm
  3. 4 mm

En namnbricka som är 4 millimeter tjock innehåller relativt mycket silver. Köper de en så här tjock bricka så kan du hos vissa silversmeder få pryda ditt smycke med extra stenar på sidorna. Det kan också gå att stansa en 4 mm tjock bricka med 2mm bokstäver.

Namnbricka – vad du behöver veta innan du beställer

Fler namnbrickor i silver.
Fler namnbrickor i silver.
  • Vissa silversmeder har en gräns på max 8 bokstäver på en namnbricka.
  • Köper du flera olika namnbrickor med olika namn kan de därför vara olika långa (se ovan)
  • Beroende på hur många bokstäver ditt namn är kan brickan variera i storlek
  • De flesta namnbrickor i silver är handstämplade. Det betyder förmodligen att bokstäverna på ditt smycke inte sitter exakt rakt.
  • Ditt smycke är tillverkat personligt för dig med ditt namn och därför är det oftast inte någon bytesrätt på ditt namnsmycke

Tänk på att din namnbricka blir ett unikt smycke för dig och olika silversmeder har olika designer.  Kika runt hos olika silversmeder för att hitta ett smycke som du tycker om och som passar just dig. Klicka här för att läsa om namnhalsband i silver, ett fint alternativ till namnbrickor i silver.