Namnarmband

namnarmband i silver
Namnarmband i silver från Vilda Victoria

När du har läst här så får du en bättre förståelse för vilka typer av namnarmband som du kan välja mellan. Du slipper att oroa dig för att du inte har sett alla val som finns så att du kan gör det bästa valet av ett namnarmband i silver för dig.

Namnsmycken som armband har funnits mycket länge. Väljer du att köpa ett namnarmband i silver så har du valt ett klassiskt smycke som du förutom armband också kan använda som vristlänk. Du kommer att upptäcka att du kommer att känna som om du har fått ett nytt smycke när du byter från att ha det som armband till att ha det som vristlänk.

Namnarmband du väljer bland olika armlänkar

Namnarmband i silver från High Coast Silver
Namnarmband från Saga of Sweden

Du kan välja mellan många olika typer av armlänkar till ditt namnarmband. Du kan till exempel välja att ha runda ringar eller oval länkar. De kan välja en såkallad ärtkedja eller du kan till och med välja att ha ett armband i läder.

Vanliga längder på kedjan i armbandet som du väljer är mellan 14 och 19 centimeter. Då är oftast inte längden på själva namnsmycken in räknad.

Ditt namn på olika sätt

namnarmband i silver
Namnarmband i silver från My Silver

Vill du att din bricka på ditt armband ska var utskuren efter dina bokstäver i ditt namn så vill de flesta silversmeder att ditt namn ska vara kortare än 6 stycke bokstäver. Ofta väljer man att första bokstaven är stor men hos vissa smeder kan du själv bestämma om den ska vara stor eller liten.

Andra typer av namnarmband har en ring eller en bricka med ditt namn ingraverat eller instansat. Ringen eller brickan kan sitta som en länk i kedjan eller så kan den (eller flera) så att säga hänga direkt på kedjan. Ytterligare varianter är hjärtan och olika formade figurer när du köper ett namnarmband i silver finns de oändligt många val möjligheter och kombinationer av brickor och kedjor.

Kolla runt hos de olika silversmederna till du hittar en design som du fastnar för, sen kan du undersöka hur det är gjort och vad det kostar. Tänk på att olika silversmeder arbetar på olika sätt, vissa namnarmband är helt och hållet handgjorda medan andra är bara delvis handgjorda. Sätter på vilket de är gjorda avspeglar sig oftast i priset och på hur unikt och individuellt ditt armband är.

Innan du beställer ditt namnarmband i silver

Tänk på att ditt namnarmband består av två delar. En kedja och någon form av namnbricka eller liknade. Titta extra noga att båda delarna av ditt namnarmband (armband och namnbricka) är gjorda i äkta sterling silver, om det är det du vill ha.