Namnamuletter

namnamuletter i silver
Namnamuletter i silver från High Coast Silver

Här läser du för att förstå vad som skiljer en namnamulett från andra namnsmycken i silver. När du har läst den här sidan kommer det att vara klare för dig vad en amulett är och hur den kan se ut när den tillverkas i silver.

När du har en amulett bär du ett föremål på din kropp som ger dig magiskt skydd mot att du drabbas av någon sjukdom eller någon olycka.

En amulett kan vara allt ifrån en tand eller en klo från något vilt djur till smycken eller speciella stenar.

Din namnamulett i silver

namnamulett i silver
Namnamulett i silver från silversmeden Vilda Victoria

En namnamulett i silver handtillverkas vanligen av en cirka 2 millimeters tjock plåt i silver. Oftast är smycket format som en platt ring med ett hål i mitten och du väljer att stansa eller gravera in ditt namn (eller en text som du gillar) runt om.

Diametern på ditt namnsmycke kan till exempel var 2,5 cm och till själva amuletten kan du till exempel välja att bära i en kedja eller ett läder halsband.

Din namnamulett kan du sedan välja att lämna hel och att helt enkelt låta ditt halsband löpa igenom det större hålet i mitten på namnamuletten. Annars så kan du välja att din silversmed ska borra ett hål i din nya namnamulett som han eller hon smider. I hålet sätts en liten ring som du sedan kan trä din kedja igenom.

Du kanske skulle gilla ett namnhjärta också. Klick här för att läsa mer om namnhjärta. Här läser du vidare om andra namnsmycken i silver.